Waarom zou je kiezen voor private lease?

Je bent op zoek naar een nieuwe manier om je van A naar B te verplaatsen. Ofwel je hebt een nieuwe auto nodig. Alleen hoe ga je deze financieren? Een manier die nu steeds populairder wordt is private lease. In 2018 waren er in totaal al 150.000 Nederlanders die in een private leaseauto reden. Wat is private lease precies? En wat zijn hier de voor-en nadelen van?

Wat is private lease?

Private lease is een vorm van huren. Je sluit een abonnement af met een vast bedrag per maand en met een bepaalde looptijd. De looptijd bepaal je zelf en na de periode lever je de auto weer in. De auto blijft dus eigendom van een leasemaatschappij. Alles is voor je geregeld in het bedrag dat je maandelijks betaald. De autoverzekering, reparatie, onderhoud en wegenbelasting zijn daar allemaal in opgenomen. Eigenlijk hoef je alleen brandstofkosten extra te betalen. Bij private lease heb je de keuze uit vele verschillende merken en modellen.

De voor-en nadelen van private lease

Private lease heeft een aantal voor- en nadelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen:

  • Vast bedrag per maand; zo weet je wat je elke maand kwijt bent.
  • Rijden in een nieuwe auto zonder een groot bedrag te betalen
  • Reparatie, onderhoud, wegenbelasting en verzekering inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Dus geen onvoorziene kosten.

Nadelen:

  • De auto wordt na de looptijd niet jouw eigendom.
  • Bij de afsluiting van een private lease contract wordt je BKR geregistreerd. Dit heeft gevolgen  voor het verkrijgen van een hypotheek. Door een BKR registratie kun je minder lenen.
  • Je contract tussentijds opzeggen is kostbaar.

 Is private lease wat voor mij?

Jouw situatie is uniek. Weeg de bovenstaande voor- en nadelen goed af. Een andere manier om een auto te financieren is zakelijk leasen. Het lijkt op private leasen alleen lease je een auto hier vanuit je werkgever of je eigen bedrijf. Het verschil met private lease is dat je hierbij wel bijtelling betaald en moet letten op de hoeveelheid kilometers dat je priv├ę mag rijden.

Welke keuze je ook maakt, wij wensen jou veel veilige kilometers!