Help! Ik zoek een bedrijfspand in Rotterdam!

Je bedrijf is aan het uitbreiden en je zoekt naar een bedrijfspand in Rotterdam. Voordat je er een kiest, is het belangrijk je goed in te lezen hierover. Samen met je collega’s zal je ook veel sparren over de eisen waar het bedrijfspand aan moet voldoen. Met onderstaande tips ben je goed voorbereid voor het uitkiezen van een mooi plekje in Rotterdam!

Makelaar uitkiezen

Een bedrijfspand vinden in Rotterdam is niet makkelijk. Er komt veel bij kijken waar je niet eerder over hebt gehoord en er zijn veel opties. Met de hulp van een goede makelaar kom je een heel eind. Zoek op internet naar bedrijfshuisvesting Rotterdam en vergelijk een aantal makelaren met elkaar. Eenmaal gekozen, kun je met de makelaar sparren naar een mooi pand.

Locatie

De locatie van het bedrijfspand is ook erg belangrijk. Let er goed op de locatie voor iedereen toegankelijk te maken. Een bedrijfspand in de buurt van een metro, tram of trein brengt veel voordelen mee voor werknemers. Parkeergelegenheid voor werknemers die met de auto komen moet ook niet vergeten worden. Het is niet fijn als een werknemer iedere keer te laat komt, omdat er nooit plek in de buurt van de nieuwe locatie is.

Inrichting

Eenmaal een bedrijfspand gevonden is de volgende stap het indelen van het pand met de juiste spullen. Je bent niet van plan snel te verhuizen dus wil je spullen aanschaffen die lang meegaan. Je begint bij de basis zoals het uitkiezen van vloeren, denk aan vekavloeren, het verven van de muren, juiste verlichting per ruimte en ga zo maar verder.

Vergeet ook niet ruimte over te laten voor ontspanning. De werksfeer is erg belangrijk en je wilt natuurlijk dat iedereen met plezier naar werk komt. Naast een leuke eettafel is ruimte voor ontspanning en beweging onmisbaar. Je kunt binnen het bedrijf rondvragen wat werknemers willen en je kunt hierbij zelf drie opties aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een pingpongtafel, een voetbaltafel, een borrelruimte en/of een gamekamer.

Budget

Hiervoor heb je wel een budget nodig. Stel het budget op voordat je spullen gaat vergelijken en bestellen. Maak een indicatie per product en voorkom voor grote verrassingen te staan. Vergeet ook niet te denken aan de toekomst. Komt er meer personeel? Hoeveel ruimte en spullen heeft iedere werknemer nodig? Heb je zelf een kantoorruimte nodig? Is het toegankelijk voor iedereen? Misschien is de nieuwe locatie voor een aantal werknemers een stuk verder waardoor de reiskostenvergoeding meer zal worden.