3 handige tips om op te letten bij de aanschaf van een plotter

Een professionele plotter kopen is een serieuze aangelegenheid, want het gaat ook om serieuze bedragen. Een plotter, ook wel grootformaat printer genoemd, is geschikt voor meerdere doeleinden en dus ideaal voor op kantoor. Wij geven u in deze blog 4 handige tips, waar je op moet letten bij de aanschaf van een plotter.

Tip 1: Wat ga je printen met de plotter?

Een belangrijkste eerste vraag is: waar ga je de plotter voor gebruiken? Voor het printen van gedetailleerde bouwtekeningen in zwart/wit? Het afdrukken van foto’s op canvas? Of grote full colours posters met veel details? Bedenk van tevoren wat je met je grootformaat printer wil kunnen afdrukken voor je begint met je zoektocht naar een plotter.

Tip 2: Let op het papierformaat

Een plotter kan niet standaard alle papiergroottes printen. De een is geschikt voor het printen van A0 papier en de ander voor printen op A1 papier. Met een A0 plotter/printer kun je zowel A0 als A1 afdrukken printen en met een A1 printer kun je enkel A1 printen. Wanneer je in een A0 printer A1 print, kunt je hiervoor zowel A1 als A0 papier gebruiken, maar als je hiervoor A0 papier gebruikt, dien je het overtollige papier na het afdrukken nog weg te snijden.

Tip 3: Een plotter voor een korte tijd? Kies voor huren

Heb je tijdelijk een plotter nodig voor bijvoorbeeld een bepaald project? Of wil je een tijdje proberen of een plotter het ideale middel voor je is? Kies er dan voor om een plotter te leasen. Het huren of leasen van een plotter vereist een investering die een stuk lager is en je bent toch gegarandeerd van de beste kwaliteit en performance.

Waarom zou je kiezen voor private lease?

Je bent op zoek naar een nieuwe manier om je van A naar B te verplaatsen. Ofwel je hebt een nieuwe auto nodig. Alleen hoe ga je deze financieren? Een manier die nu steeds populairder wordt is private lease. In 2018 waren er in totaal al 150.000 Nederlanders die in een private leaseauto reden. Wat is private lease precies? En wat zijn hier de voor-en nadelen van?

Wat is private lease?

Private lease is een vorm van huren. Je sluit een abonnement af met een vast bedrag per maand en met een bepaalde looptijd. De looptijd bepaal je zelf en na de periode lever je de auto weer in. De auto blijft dus eigendom van een leasemaatschappij. Alles is voor je geregeld in het bedrag dat je maandelijks betaald. De autoverzekering, reparatie, onderhoud en wegenbelasting zijn daar allemaal in opgenomen. Eigenlijk hoef je alleen brandstofkosten extra te betalen. Bij private lease heb je de keuze uit vele verschillende merken en modellen.

De voor-en nadelen van private lease

Private lease heeft een aantal voor- en nadelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen:

  • Vast bedrag per maand; zo weet je wat je elke maand kwijt bent.
  • Rijden in een nieuwe auto zonder een groot bedrag te betalen
  • Reparatie, onderhoud, wegenbelasting en verzekering inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Dus geen onvoorziene kosten.

Nadelen:

  • De auto wordt na de looptijd niet jouw eigendom.
  • Bij de afsluiting van een private lease contract wordt je BKR geregistreerd. Dit heeft gevolgen  voor het verkrijgen van een hypotheek. Door een BKR registratie kun je minder lenen.
  • Je contract tussentijds opzeggen is kostbaar.

 Is private lease wat voor mij?

Jouw situatie is uniek. Weeg de bovenstaande voor- en nadelen goed af. Een andere manier om een auto te financieren is zakelijk leasen. Het lijkt op private leasen alleen lease je een auto hier vanuit je werkgever of je eigen bedrijf. Het verschil met private lease is dat je hierbij wel bijtelling betaald en moet letten op de hoeveelheid kilometers dat je privé mag rijden.

Welke keuze je ook maakt, wij wensen jou veel veilige kilometers!

Duurzaam ondernemen: bewuste keuzes bij de inkoop van producten

We weten allemaal dat duurzaam ondernemen belangrijk is. Maar hoe maak je nu bewuste keuzes bij de inkoop van producten? We zetten enkele populaire producten in de spotlights waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

Duurzaam opvulmateriaal

Producten wil je tijdens transport natuurlijk optimaal beschermen. Meestal gebeurt dit met plastic opvulchips, luchtzakjes of opvulschuim. Maar wist je dat hier ook een duurzame variant voor bestaat? Een merk dat hier op inspeelt is Flo-Pak. Dit opvulmateriaal is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Ook bestaat er een biologische variant die composteert binnen 14 dagen en oplosbaar is in water.

BPA-vrije kassarollen

Ook bij kassarollen is het mogelijk om een stap richting duurzaamheid te maken. Veel kassarollen zijn namelijk verkrijgbaar zonder de toevoeging van de stof BPA. BPA is een chemische stof die in veel plastic producten voorkomt en ook in speciale inkt voor thermisch papier. Deze chemische stoffen wil je zo min mogelijk mee in aanraking komen. BPA-vrije kassarollen bieden hiervoor een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief.

Duurzame afvalscheidingsunits

Wanneer je afval gaat scheiden maak je al een bewuste keuze voor het milieu. Maar wist je dat je op het gebied van duurzaamheid nog meer kan doen? Er zijn bijvoorbeeld afvalscheidingsunits die vervaardigd zijn uit gerecyclede kunststof (HDPE). Deze duurzame oplossing staat garant voor een uitstekende kwaliteit en een lange levensduur.

Duurzaam inkopen bij JIP

Conclusie: er zijn genoeg duurzame alternatieven voor alledaagse producten. Voor al deze producten ben je bij groothandel JIP aan het juiste adres. Het maken van duurzame bewuste keuzes staat bij JIP hoog in het vaandel. We zetten daarom groene alternatieven graag in het zonnetje. Ook streven we ernaar om de prijs van groene en grijze producten gelijk te trekken. Kies daarom voor duurzaam inkopen bij JIP!

Tandarts en Mondhygiënistenpraktijk De Hoef in Alkmaar

Nieuwe patiënten

Bij Tandarts en Mondhygiënistenpraktijk De Hoef kun je als nieuw patiënt altijd terecht. Je komt niet op een wachtlijst, vaak kun je zelfs dezelfde week nog langskomen. Is er spoed bij? Bij Praktijk De Hoef wordt er tijd voor je vrij gemaakt. Je bent hier altijd van harte welkom.

Als nieuw patiënt word je een vragenlijst overhandigd. Hier vul je in wat je allergieën zijn en of je bang bent voor de tandarts. Ook vraagt men bij deze deskundige maar vooral vriendelijke praktijk naar je voorgaande behandelingen.

Heb je in het verleden een slechte ervaring opgedaan bij een andere tandarts, dan wordt hier rekening mee gehouden. Ook wordt er in de digitale patiëntenkaart duidelijk bij geschreven wat je allergieën zijn dan wel andere notities die iedereen in de praktijk dient te weten.

Angst voor de tandarts

Heb je voorheen een vervelende ervaring opgedaan bij een andere tandarts? Bij Tandarts en Mondhygiënistenpraktijk De Hoef word je uitstekend opgevangen en begeleid. Je hoeft je ook nergens voor te schamen en er wordt oprecht naar je persoonlijke verhaal geluisterd. Binnen de gemoedelijke sfeer wordt gespeeld met humor, dat een uitzonderlijk goede combinatie vormt voor een welkom gevoel.

Deskundigheid

Naast vriendelijk, gemoedelijk en oprecht zijn alle medewerkers van Tandarts en Mondhygiënistenpraktijk De Hoef deskundig. Regelmatig volgt men een opfriscursus of bezoekt speciale leerdagen.

Als bezoeker van de praktijk merk je al snel hoe betrokken de medewerkers omgaan met je vraag. Weet men het antwoord niet zelf, dan vindt men deze bij een collega. Daarnaast wordt gewerkt met de meest moderne technieken ten aanzien van verdovingen, vullingen, röntgenfoto’s en kronen.

Heb je eenmaal een afspraak staan, dan word je op de voorlaatste dag geattendeerd middels e-mail en/of sms.

All-Round Kleurstudio

Janneke Douma is eigenaar van het bedrijf All-Round Kleurstudio en houdt zich bezig met kleuradvies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hier een kleurenanalyse of stijladvies te volgen. Er kan zowel gekozen worden voor een persoonlijk advies als een zakelijk consult. Bij een zakelijk consult kan er advies gegeven worden over de bedrijfskleding, maar dit kan ook kleuradvies zijn met betrekking tot bedrijfsruimtes en kantoren. Er zijn diverse diensten die worden aangeboden door Janneke Douma in haar bedrijf All-Round Kleurstudio.

Een ruim aanbod van diensten

Er zijn diverse mogelijkheden om kleur aan te brengen in je leven bij All-Round Kleurstudio. Zo kunnen bruidsparen hier goed terecht voor een kleuradvies en kan er ook workshop worden georganiseerd voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest. Leuk is ook om een cadeaubon kleurenanalyse te geven aan een vriend of vriendin. Deze kun je gemakkelijk online maken, zelf uitprinten en iemand cadeau doen. Nieuw is de shopping assistent. Deze betaalbare personal shopper helpt bij het shoppen van kleding of het inrichten van een (bedrijfs)ruimte na het krijgen van een kleuradvies.

Optimale bereikbaarheid

Zakelijkenummers.nl zorgt voor een goede bereikbaarheid van uw bedrijf. Een 0800-nummer is ideaal voor bedrijven. Het bellen is gratis voor uw klanten, waardoor u uw klanten een extra service biedt. Zeer geschikt om bijvoorbeeld als klantenservicenummer te gebruiken.

Makkelijk te onthouden
0800 nummers blijven vaak extra goed hangen bij uw klanten omdat ze makkelijk te onthouden zijn. Helemaal als je je bedrijfsnaam als telefoonnummer gebruikt. Denk hierbij aan 0800-uitleg dat is dan 0800-848534.

Meer informaite? Kijk dan eens op de site van zakelijkenummers

Woerdense Glashandel

raam

In Kamerik(gemeente Woerden) is de Woerdense Glashandel gevestigd. Een nieuw bedrijf, maar met een jarenlange ervaring in alle glaszaken. U kunt deze glashandel alle beschadigde of gebroken ruiten van uw woning of bedrijf laten vervangen door gelijkwaardig glas, of nieuw glas laten plaatsen in diverse soorten.

Isolatieglas

Isoleren is met de huidige energieprijzen belangrijker dan ooit. Het is belangrijk dat warmte ’s winters binnen blijft en niet door enkel glas heen naar buiten wordt verspreid. Isolatieglas helpt daar uitstekend bij!

De ramen van uw woning of bedrijf vormen meestal koudebruggen, die er de oorzaak van zijn dat warmte gemakkelijk van binnen naar buiten gaat. Ook ’s zomers kan de koele lucht van de airco door enkel glas gemakkelijk naar buiten gaan.

Het plaatsen van isolatieglas door de Woerdense Glashandel is zowel ’s zomers als ’s winters dus een prima oplossing!

Speciale glassoorten

De Woerdense Glashandel levert ook speciale glassoorten, zoals:
– Floatglas: gewoon of figuurglas in verschillende soorten;
– HR++-glas: isolatieglas gevuld met Argongas, waardoor het een hogere isolatiewaarde heeft dan gewoon isolatieglas;
– Gehard glas: is veiliger dan gewoon glas omdat het bij breuk in kleine stukjes uiteen valt;
– Veiligheidsglas: dubbel glas met een plastic tussenlaag, waar stukjes glas bij breuk aan vast blijven kleven.

Voor nadere informatie over alle mogelijkheden die de Woerdense Glashandel biedt kunt u 24 uur per dag telefonisch of per email contact opnemen.

Volop vergaderen

Op zoek naar een mooie locatie om te vergaderen? Kijk dan eens bij Landgoed ISVW in Leusden, nabij Utrecht. Dit is een prachtige, groene en centraal gelegen vergaderlocatie op 6 hectare bosgebied, aan de rand van landgoed Den Treek.

Het is een ideale, rustige locatie om te vergaderen. Een inspirerende omgeving waar u nieuwe ideeën op zult doen. Het is zelfs uitgeroepen tot Trainingslocatie van het jaar.

Landgoed ISVW heeft diverse complete vergaderarrangementen inclusief eten, drinken en ook inclusief overnachting. Bekijk de mogelijkheden en boek uw favoriete arrangement.