3 handige tips om op te letten bij de aanschaf van een plotter

Een professionele plotter kopen is een serieuze aangelegenheid, want het gaat ook om serieuze bedragen. Een plotter, ook wel grootformaat printer genoemd, is geschikt voor meerdere doeleinden en dus ideaal voor op kantoor. Wij geven u in deze blog 4 handige tips, waar je op moet letten bij de aanschaf van een plotter.

Tip 1: Wat ga je printen met de plotter?

Een belangrijkste eerste vraag is: waar ga je de plotter voor gebruiken? Voor het printen van gedetailleerde bouwtekeningen in zwart/wit? Het afdrukken van foto’s op canvas? Of grote full colours posters met veel details? Bedenk van tevoren wat je met je grootformaat printer wil kunnen afdrukken voor je begint met je zoektocht naar een plotter.

Tip 2: Let op het papierformaat

Een plotter kan niet standaard alle papiergroottes printen. De een is geschikt voor het printen van A0 papier en de ander voor printen op A1 papier. Met een A0 plotter/printer kun je zowel A0 als A1 afdrukken printen en met een A1 printer kun je enkel A1 printen. Wanneer je in een A0 printer A1 print, kunt je hiervoor zowel A1 als A0 papier gebruiken, maar als je hiervoor A0 papier gebruikt, dien je het overtollige papier na het afdrukken nog weg te snijden.

Tip 3: Een plotter voor een korte tijd? Kies voor huren

Heb je tijdelijk een plotter nodig voor bijvoorbeeld een bepaald project? Of wil je een tijdje proberen of een plotter het ideale middel voor je is? Kies er dan voor om een plotter te leasen. Het huren of leasen van een plotter vereist een investering die een stuk lager is en je bent toch gegarandeerd van de beste kwaliteit en performance.